GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Mahmudiye Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge tarafından yürütülen "Münazara Varsa Mülahaza Vardır " Projesi kapsamında okulumuz adına münazara yarışmasına katılan öğrencilerimize ve emeği geçen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Nahsen OKU'ya teşekkür ediyoruz.

Mrt

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi tarafından hazırlanan yarışmada Mahmudiye Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları'n dan ,GAÜN İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ahmet Suci birinci seçildi.Birinci olan Ahmet Suci’ye ödülünü Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve İl Müftüsü Celal Büyük’ten aldı.

Şbt

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde “İmam Hatipliler Buluşması ve Mesleki Yarışmalar Ödül Programı'na katıldık.Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışmasında İl ikincisi olan Öğrencimiz Duhan Ali Ahmet SÜNBÜL'ü tebrik ederiz.

Ock

Çanakkale'de düzenlenen okullar arası Halter Müsabakasında Öğrencimiz Berat TALAKLI TÜRKİYE 3.sü oldu.Beden Eğitimi Öğretmenimiz Halis ŞİMŞEK 'i ve öğrencimizi tebrik eder, başarılar dileriz.

Ock

Öğrencilerimizin tarih bilgisini ve bilincini geliştirmek amacıyla ‘1918-1921 Antep Savunması Kronolojisi Bilgi Yarışması yaptık.9.sınıflardan Metehan ÇÖPÜRLER, 10.sınıflardan Hasan GÜNSEVER yarışmanın birincileri oldular. Emeği geçen Tarih öğretmenlerimize teşekkür eder başarı gösteren öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Halit Ertuğrul

Özgeçmişi

Eğitimci-Yazar Dr. Halit Ertuğrul, Adıyaman'ın Besni ilçesinin Şambayat Nahiyesinde dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu yerde, Ortaokul ve Öğretmen okulunu da Kırşehir'de okudu. Niğde Eğitim Enstitüsü ve Gazi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümünü bitirdi. Cumhuriyet Üniversitesi, Kamu Yönetimi Bölümünde "Aile Yönetimi ve Problemleri" konusunda YÜKSEK LİSANS; Sakarya Üniversitesi, Sosyoloji Bölümü'nde de "Aile ve Gençlik İletişimi" konusunda DOKTORA yaptı. Çalışmalarını "Aile ve gençlik problemleri" alanında yoğunlaştırdı. Yurdun çeşitli yerlerinde ilkokul öğretmenliği, okul müdürlüğü, Millî Eğitim Şube Müdürlüğü ve Millî Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Millî Eğitim Bakanlığı merkez teşkilâtına geçerek, Kurul Uzmanı ve Bakan Danışmanı olarak çalıştı. Akademik çalışmalarını tamamlayan Dr. Halit Ertuğrul, çeşitli üniversitelerde yöneticilik ve öğretim üyeliği yaptı. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışında çeşitli bilimsel ve kültürel faaliyetlere katıldı. Meslek hayatı boyunca, eğitim ve kültür alanında elliden fazla kitapları ve çok sayıda da makale ve yazıları yayınlandı. Kitapları çok sayıda ödül aldı ve çeşitli dillere çevrildi. Ayrıca, kitaplarının bazıları da, Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tavsiye edildi. Yayınlanan kitaplarından Kendini Arayan Adam, Düzceli Mehmet, Aysel ve Ateşte Yeşerdim gibi bir çok eserleri baskı rekorları kırdı. Bundan dolayı da YILIN YAZARI seçildi. Bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı, çok sayıda ödül alan Dr. Halit Ertuğrul, ayrıca YILIN ÖĞRETMENİ de seçildi. Eğitimci – yazar Dr. Halit Ertuğrul evli ve iki çocuk babasıdır.

Ara

İMAM HATİP LİSELERİ ARASI "GENÇ HATİPLER" HUTBE OKUMA YARIŞMASI'N DA ÖĞRENCİMİZ "DUHAN ALİ AHMET SÜNBÜL" İL İKİNCİSİ OLMUŞTUR.

Ara

Okulumuz Değerler Kulübü olarak ÇEDES Projesi kapsamında yardımseverlik konusuyla yola çıkarak FİLİSTİN'e acil yardım  için Kermes düzenledik.

Ara

Hoşgörüsüyle hangi din, mezhep ve ırktan olursa olsun insanlara kucak açarak tüm dünyaya sevgi yolunu gösteren Mevlânâ Celaleddin-i Rumi'yi, ölümünün 750.yıldönümünde Okulumuzun uygulama Camisinde gerçekleştirdiğimiz programla andık..